keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kukkaset: uusi kesäharrastukseni

Opin tässä muutama päivä sitten, että opintopisteitä voi haalia vaikkapa kukkasia keräämällä! Tämä salainen kurssi ei huhupuheiden mukaan näy opetusohjelmassa, koska kukaan opettaja ei halua tarkistaa sitä :D Tänä kesänä mahtipontisena tavoitteenani on siis kerätä eliökokoelma eli yläasteeltakin tuttu kasvio!

55 kasvilla saa ensimmäisen opintopisteen, ja 300 kasvin kanssa plakkarissa on 6 noppaa. Mä tietysti tähtään vaatimattomasti maksimipisteisiin. Tähän mennessä prässissä on ~30 kasvia ja mun tunnistamat lajit on loppu.(Kyllä, opiskelen ihan oikeasti biologiaa) Seuraavaksi sitten käyttämään Retkeilykasvion määritysopasta (Lehdet sormilehdykkäisiä ->  lehdet vuorottain -> lehdet hammaslaitaisia -> aaarghhh!!)

Itse kasvien kerääminen toki on kivaa. Aurajoen rannasta löytyy kivoja kukkaniittyjä ja metsikköjä. Siinä sivussa voi vähän kattella lintuja ja muita olioita.

Ammattimainen kasviprässi à la Emma
Voikukka check


Kasvien ohessa nähtiin myös merihirviöitä. Pro tip muillekin valokuvauksen epäonnistujille: Jos et osaa käyttää manuaalitarkennusta, älä yritä

Rentukka check

...Enää 270 jäljellä. Wish me luck

Lisäksi chili-update. Mun Monsteriksi/Monsuksi nimetty pari kuukautta sitten kertakäyttömukissa tänne muuttanut Starfish-vauvani on kasvanut äipästään kohta ohitse. Uus ruukku jäi ihan salamana liian pieneksi. Ehkä hankin vaan suosiolla sellasen saavin :D

2 kommenttia:

  1. HERRANJESTAS MIKÄ TOI PUU ON!!!! voi EI, mä muistan ku se oli vielä vauva!! ps. hienot housut.

    VastaaPoista
  2. Joo-o, kuule tästä kirjoituksestahan on jo aikaa ainakin kolme päivää ja nyt Monsu on jo ihan reilusti mun ohi :P

    VastaaPoista