perjantai 24. toukokuuta 2013

Nokkosletut

Kevät etenee ihan hirveän nopeasti! Viimeksi kun mietin nokkosten keräämistä, niitä ei vielä näkynyt juuri missään. Eilen saatiin sitten aikaiseksi lähteä etsiskelemään nokkosapajia. Niitähän löytyi vaikka kuinka, ja muutama yksilö yritti jo tehdä kukkanuppuja. Alimmat lehdet olivat osittain menneet jo parempiin suihin, joten napsaistiin vain ~5-10 cm pätkä nokkosten päistä. Pienimmät kerättiin kokonaisina

Kotona ryhdyttiin sitten heti valmistamaan nokkoslettuja :)

Nokkoset polttaa (t: sherlock-Emma), joten ne pitää ryöpätä ennen ruuanlaittoa. Tämä rakettitiede suoritetaan näin:
1. Huuhtele nokkoset perusteellisesti kylmässä vedessä
2. Änge kiehuvaan veteen niin paljon nokkosenlehtiä kuin mahtuu
3. Keitä 5 minuuttia
5. Hienonna ryöpätyt lehdet

Jani paistaa taustalla voikukan nuppuja :D Maistuivat ihan hyvältä leivän päällä

Omnom
Nokkosletut

5 dl maitoa
2 dl jauhoja
3 kananmunaa
2-3 dl ryöpättyjä nokkosia
suolaa (me laitettiin 1 tl ja se oli liian vähän)
mustapippuria

Sekoita maito ja kananmunat. Lisää jauho. Lisää nokkoset ja mausteet. Paista.

Tästä määrästä kaks ihmistä söi itsensä täyteen ja mulle jäi vielä seuraavan päivän lounas :)

Letut syötiin puolukkahillon ja raejuuston kanssa. Oon aika etevä täs Synapsin piilomainonnassa!


1 kommentti: